Katten Tage

Vi har fått en ny familjemedlem som heter Tage och är en katt av rasen ragdoll. Vi har länge funderat på att skaffa oss en ragdoll "Om du inte vet om du vill ha en katt eller hund - skaffa en ragdoll" stod det om rasen och jag började läsa på och blev mer och säker på att det är en ras för oss. I veckan ringde vi runt till uppfödare och en uppfödare utanför Karlstad (i Deje) tog oss med storm med sin katter och hon verkade hur trevlig & kunnig som helst också. Vi bestämde att vi skulle åka dit och titta på kattungarna innan vi bestämde oss men ändå köpte vi på oss saker som transportbur, kattlåda/kattsand, leksaker & godis innan vi åkte dit... ifall att...
 
När vi anlände igår hälsade tre hundar på oss och en hel arme av ragdolls. En söt liten pälsboll med en grön prick på ryggen var vår om vi ville, kasterad och redo för ett nytt hem (alla katter var så lika i kullen så hon fick märka dem med en färgpenna så vi fick rätt katt) Vi föll direkt, både för katten som var så söt, social och snäll och uppfödaren som verkligen brann för sina djur. Vi satt där länge och pratade. Tage (som fått uppfödarnamnet Mikael Wiehe) fick med sig en liten ryggsäck hem som innehöll leksaker, en filt från mamman, mat och lite annat smått & gott. Det kändes lite sorligt när Mirjam (uppfödaren) satte Tage i transportburen och mamman kikade in och undrade vad som höll på att hända..
 
Sen påbörjade vi hemresan som gick hur bra som helst. Tage pep lite när vi satte ner transportburen i bilen men jag pratade och klappade honom och snart sov han hela resan hem utan ett ljud. Hur duktig som helst lillekatten. Det var lite komiskt för när vi satte på radion i bilen så var det en intervju med Mikael Wiehe och hans låtar spelades hela vägen hem... Lite ödet konstaterade vi. Väl hemma trodde jag att han skulle gömma sig bakom någon möbel och vara rädd men nej, Tage började genast spana runt och hälsa på oss. Hur cool som helst. Visade honom toaletten, klappade lite i kattsanden och då hoppade han ner i lådan och kissade. Det har fortfarande inte hänt någon olycka, duktiga Tage!
 
I natt ville han sova hos oss. Busade runt i sängen först men när vi var tysta så somnade han bredvid oss där han låg hela natten. Var lite rädd för att råka klämma honom i sömnen men han såg inte platt ut i morse.. ;) Vid åtta ville Tage vakna och vi gick upp och busade. Han har ätit också så han känner sig redan hemma. När han går iväg för långt ifrån oss så börjar han pipa och då brukar jag ropa hans namn och då blir han tyst, kanske provar om han vet att vi finns där godingen. Hur söt som helst är han lilla Tage, med sin lurviga päls som står rakt upp (ser lite ut som han fått en elchock...) och sina klarblå ögon.
 
Tänk att han troligtvis kommer landa på hela 6 kg när han blir stor (!) Han är född den 3 september och är just nu 12 veckor och ett par dagar. Nu ska jag busa vidare med min nye kompis!


 
Per hade gott om sällskap ;)
 
 
Första mötet med husse
 
 
Hungriga små pälsbollar
 
 
Tage i all sin prakt
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jenny Pettersson

Mamma till sonen Malte 1 år. Radhusägare. Socionom. Kattägare till två ragdoll. Förlovad.

RSS 2.0