Nyköping


Jisses vad jag är trött. Idag har jag varit i Nyköping tillsammans med min handledare & en kollega till henne. Vi startade bilresan 07.15 & var hemma ca: 18.00... Lång men väldigt intressant dag! Min handledare Jeanette & kollegan ida var gästföreläsare för ett gäng biståndshandläggare & chefer. Fick lära mig en massa om "rambeslut", handläggningssättet i Örebro kommun. Vi blev bjudna på frukost, lunch & fika, inte helt fel;)

Nu sitter jag i våran nya soffa, i ett nystädat hem (passade på att städa så jag håller mig vaken...) & strax ska jag kika på "familjen annorlunda" på tv-play! Imorgon har jag studiedag, plugga hemma & efter lunch dyker mammsen & pappsen upp! Blir ett besök på marieberg, blir riktigt kul!Jag inspekterar druvorna på en vingård i Melbourne


Fixande av vardagsrum
Nya soffan gömmer sig i lådan....


Idag har vi pysslat med fixande av vardagsrummet! En ny soffa har flyttat in hemma hos oss, tack vare Berg som fick agera soffhjälp... Den var lite för tung för mig! Vi bjöd karln på kladdkaka som tack för hjälpen:)
Vi har även köpt nya soffkuddar & en ny, stor matta! Nu fattas det lite nya blommor, tv-bord & en snygg tavla
(och en ny lila teddy-pläd... Skönaste filten!) Ska lägga upp bilder när det är fixat & klart!


 


KÄRLEK


Helgen


Då var det måndag igen! Haft en riktigt bra helg. I fredags bilade jag & Per hem till Hällefors. Avnjöt en god middag alà mamma & sen blev det hockeyturnering (lillebror fick ett hederligt hockeyspel i julklapp) Funderar själv på att köpa mig ett, hur kul som helst! I lördags åkte vi tillbaka för att fira herr Gustav som kvällen i ära styrde födelsedagsfest! Mycket trivsamt! Kvällen avslutades på Strömpis dansgolv :)


Australien i all äraLängtar redan tillbaka till solen & underbara Australien!


Tänk att det redan är en vecka sen vi kom hem från Australien (!) Ofta drabbas jag av "längta tillbaka abstinens", vill bara sätta mig på första bästa plan & resa tillbaka. Jag kan ta den där långa flygresan på 29 timmar, huttrandet på Peking flygplats (kallaste flygplatsen att befinna sig på, fick sova där på tillbaka vägen...) Det är värt allt & lite till. Bättre ställe att resa till är svårt att hitta. Det finns verkligen allt i Australien. Fick se mer än jag någonsin kunde ana. Spännande platser. Vackra stränder. Trevligt folk (nästan det bästa av allt) och fick skåda en mängd roliga, intressanta djur. Har snorklat på barriärrevet, tagit surflektion, åkt båt vid Whitsundays, övernattat i djungeln, rest runt & övernattat på en av världens största sandöar. Gått på nattpromenad i regnskogen... Med mycket mera... Ska försöka blogga om hela resan inom snar framtid & smälla av bildbomber:) 


På svensk mark


Då är jag på svensk mark igen (kom hem i söndags...) Haft en helt underbar resa! Just nu kämpar jag med jetlaggen (den värsta jag varit med om) Igår somnade jag strax före åtta & vaknade upp piggare än på länge imorse. Eftermiddagarna går det knappt att prata med mig, ramlar ihop direkt efter praktiken.. På tal om praktik, jag trivs hur bra som helst redan! Fått ett eget mini-kontor (fast där har jag inte suttit än) & får vara med på intressanta hembesök till de äldre & andra intressanta möten. Tiderna för praktiken gillas också, halv 9 -halv 3 om det inte dyker upp något speciellt, då får jag får börja tidigare eller sluta senare. Nu ska jag äta upp gröten (vad jag saknat svenska frullar) levt mest på vitt bröd med jordgubbssylt på som är vanligt i Australien...
Den här bilden är tagen i en flod som vi hittade i Cape tribulation


RSS 2.0