At Sydney

Framme i Sydney efter en loong resa, allt gick bra & nu borjar aventyret. Har inte so long tid p[ mig innan datatiden gor ut, uppdaterar snart igen! Har sett bla. sett operahuset & Royal Botanic Garden dar vi traffade voran kompis har nedanfor, sog ockso flying fox, gigantiska lurviga fladdarmoss s:)
Nu ska vi snart avnjuta sushitrain!


Our new friend ;)


Dreams comes true


Här sitter jag på kvällskvisten & avnjuter ett glas vin för att fira att det äntligen är semester. Det känns faktiskt helt overkligt att jag ska bege mig mot Arlanda imorgon, för att sen flyga till Australien. Dreams comes true. Resfebern har attackerat mig, pirrar i magen & jag känner mig fnittrig & uppspelt. Tänk att det gick vägen det här, minns när vi satt i april & räknade på en budget för resan... Har vi råd eller inte?... Och när vi bestämt oss gjorde vi upp en plan på exel som vi följt fram tills nu. Har sparat undan en viss summa varje månad, vissa månader har jag knappt levt på någonting men nu är det verkligen värt allt. Det är verkligen värt allt och lite till. Kommer njuta extra mycket nu när jag fått "kämpa" för att komma dit, till mitt drömland. Allt är möjligt, med en massa vilja. Väskan är nu packad, har tagit avsked av av vänner och familj som jag kommer sakna otroligt mycket. Men vi ses snart igen. Idag blev jag klar med mitt PM också, det känns skönt att veta att jag inte har en hel kurs att läsa in när jag landar här hemma igen. Igår träffade jag min handledare, kändes riktigt bra med både henne och praktikplatsen. Tänk att jag pluggat två år nu? Bara 1,5 år kvar, sen har jag min examen i handen & tusen nya möjligheter i livet. Oj vad jag skriver, kanske vinets förtjänst? Skrivkrampen som jag haft senaste tiden är ett minne blott. Nej, nu ska jag mysa ner mig i soffan, bredvid världens finaste människa & njuta av allt. Av våran kommande resa.

Snart verklighet


Packning i all ära

Hur sjutton ska jag kunna packa ner mitt liv i fyra veckor i en ryggsäck?...


Knäppte precis av en bild på packningen. Packar ner. Packar upp. Packar ner.... Vill få med mig mycket mer än jag har, men tyngden på ryggsäcken är inte värt det. Får knalla runt i samma kläder i fyra veckor... Praktiskt var ordet. (försöker jag tänka hela tiden när jag vill packa ner snygga klänningar...)

Tänk att vi åker imorgon (!) ÄNTLIGEN.


Adventsfika


Årets adventsfika gick av stapeln hemma hos oss igår & var väldigt trivsam. Alla tog med sig ett varsitt fikabröd (åt allt från bakverk till hemmagjord pizza) Mycket gott. Blev mätt, go & gla! Här nedanför kommer en sammanfattning av kvällen!
Se och njut!

Järngänget högg glatt in på alla gòsaker!

Sen blev det en tuff tävling om alla julklapparna....;)


Annapanna poserar med sin julklapp!


Spelet rapakalja invigdes där tomten stod på spel....

En stolt vinnare poserar med tomten....Fast.....

 

Anna gav bort vinsten till en mycket lycklig Gustav!


Det ordnar sig

En mycket passande kursbok...;)


Idag har jag ringt till kina tre gånger (!) för att fråga om visum (vi kommer mellanlanda i Kina) Min engelska är inte den bästa, därför var jag en smula nervös för att prata engelska på telefon men det gick ändå vägen (tur att det finns ordet "sorry" när jag inte förstod kvinnans snabba engelska) Hoppas det ordnar sig, men det tror jag. I värsta fall får jag bege mig mot huvudstaden inom snar framtid & fixa fram ett visum!
(Till Australien har vi i allafall visum...)

Om en stund ska jag cykla bort till praktiken & ha ett möte med min handledare. Det känns kul att se vart jag ska spendera 10 veckor av min VFU. Praktiken drar igång dagen efter jag landar i Sverige igen... Tjena Jetlagg! Tur att jag har chansen att ge ett gott intryck idag, för första dagen på min VFU kommer jag nog befinna mig i ett trötthetsvakum och vara knappt kontaktbar. Det är 10 timmars tidsskillnad... Galet.


Julbordet


Mammsen & pappsen njöt av julmaten (och varandras sällskap..)


Det blev ett lyckat julbord som innehöll det mesta (fast lutfisken saknades)


En presentglad hund letade efter fler julklappar i IKEA påsen;)

Det är så galet mycket att styra både i nya kursen & med resan så det blir lite dåligt med bloggandet. I helgen blev det julbord med familjen Pettersson. Mycket trivsamt. Jag hade tydligen varit snäll iår, fick pengar till resan, spel (rapakalja) en mysfilt som jag använder dygnet runt, tofflor, kalender & vin. Tack så mycket. På natten hittade jag mina föräldrar sovandes i sofforna (mammas ben hängde ut över soffkantan...) Luftmadrassen hade tydligen gått sönder. Haha, en rolig avslutning;) Det slutade med att mamma & jag fick dela säng, Per sov på en liten madrass i köket & pappa sov vidare i den ena soffan... ;)

Nu ska jag slänga i mig den sista maten, korvstroganoff & ris och sen fortsätta med mitt PM. Ikväll blir det adventsfika här hemma i goda vänners lag. Knytkalas. Glögg. Spel & trevligt sällskap. Julfirandet fortsätter!


Tredje ljuset tänt...

Då var tredje ljuset tänt...

The breakfast


Då har vi tänt det tredje ljuset en dag för tidigt, imorgon ska det fjärde ljuset tändas... För nästa söndag befinner vi oss på andra sidan jordklotet. Idag äter jag vörtlimpa till frukost, kaffe & apelsinjuice till det :)


Idolvinnaren Amanda Fondell

Hon tog hem segern med all rätt! Amandas röst är en klass för sig!;)


Fredagsmyset fortsätter. Avverkat filmen baksmällan 2 (helt klart sevärd), följt av Hellenius hörna (visades inget Skvalan ikväll...) och idolfinal på det. Till det avnjuter både jag & Per en varsin godispåse! Sköna fredag.


Trötter


Tröttare än tröttast
känner jag mig trots att jag spenderat den senaste timmen i sängen... En tenta tar på knoppen vill jag lova, äntligen är den över. (Jag hoppas för gott...) Min fina karl kom precis hem, däckade direkt i sängen av trötthet han också. Tackgodegud att det är helg. Ikväll behöver vi besöka Willys & shoppa det sista inför morgondagens julbord, sen har jag som önskemål att hämta mat från Saigon & hyra med oss någon film (Ikväll är det Skavlan också!) En godispåse är jag verkligen värd, proppad med gò choklad & lakrits....;)



Middag alà Erik


Precis slagit in paket till Hannah. Hunden som gillar inslagspappret mer än innehållet;)


Då kan jag bocka av "köpa julklappar" på en av mina listor. Nu har jag köpt klart allt. Skönt.
På lördag firar vi en tidig jul hemma hos oss (vi reser iväg nästa vecka) tillsammans med familjen.
Igår handlade vi en massa julmat, blir julbord, spelkväll, glögg & annat skoj i helgen. Och avsked..
En månad utan att träffa (eller ringa) familjen eller vännerna:( Jisses. Tackgodegud för facebook.

Snart dags att svischa om & sätta lite färg i mitt likbleka ansikte (foundation är räddaren i dessa tider)
Ikväll blir det middag hemma hos Erik, Pers lillebror, tillsammans med svärisarna som anlänt från Hörvik.


Flyttfågel...

Ofta kommer jag på mig själv med att drömma om ett rött litet hus vid havet, med vacker sandstrand, omringad av gröna skogar. Jag & Per sitter på bryggan, droppar tårna i det klarblåa vattnet och klappar på hunden som sitter mellan oss. I nästa dagdröm befinner vi oss i ett hus nära stan, med grannar bakom knuten och fullt liv. I min tredje dagdröm befinner vi oss med resväskorna längs en strandpromenad, på väg till vårt nya liv någonstanns i världen... Som ni ser så är jag mycket splittrad, jag har många drömmar men jag vet inte riktigt vilken jag önskar och vill ska bli verklighet i framtiden. Men en sak jag känt mer & mer är längtan efter något nytt, en ny miljö, en ny stad. Jag trivs där jag bor, men jag känner mig inte hemma... eller rättare så vill jag kanske inte känna mig hemma här, för jag vill se & uppleva fler platser. Om vi skaffar hus här så känns det nästan försent, även om jag vet att det inte är så, men det är betydligt knepigare att flytta på sig, med hus och kanske barn... Som det känns nu så skulle jag vilja packa flyttkartongerna direkt jag tagit min examen, Örebro finns alltid kvar om det är fel beslut, men vi är två som ska planera framtiden tillsammans. Får se vad som händer då och leva här och nu.


Köttbullar & listor...

Köttbullarna steks för fullt!


Idag har vi rullat köttbullar för en hel armé! På lördag landar familjen hemma hos oss för att avnjuta ett julbord. Med plugg, redovisning & salstenta i veckan kändes det skönt att rulla köttbullarna i tid...;) Lite tidsplanering löser upp en del stressknutar har jag kommit på, är nu något av en expert på att skriva listor på vad jag ska göra. Sen kryssar jag för när jag har gjort det. (har fyra olika listor just nu...)
haha, list-jenny är mitt nya namn.



Bildbomb: Glöggförfest



Här kommer en bildbomb från gårdagens glöggförfest. Anna styrde upp en mycket trivsam afton! :)







Alà utstyrsel


En alà gårdagens utstyrsel (min käre man ville vara med på ett hörn)


Jag ska skriva om glöggförfesten lite senare idag & lägga upp en massa bilder på det;)
Men nu är det mer än hög tid att kicka igång plugget. Med skallebank. Ge mig kraft.



Marieberg & glöggförfest



Idag har jag & Per spatserat runt på marieberg. Det här fick följa med hem:

♥ Julklappar
♥ Saker till resan (reselinne= örngott, påslakan & laken i ett) & minneskort till kameran,
♥ En t-shirt på cubus
♥ Nya underkläder från H&M

Om en stund är det dags att svischa om till kvällens utstyrsel då det vankas glöggförfest när den är som bäst (!) Det är Anna som styr det kvällen i ära. Glögg & vitt vin blir livets dryck denna afton.


Lite pics från gårdagens biljardtunering:



Vi körde tjejerna mot killarna... Första matchen vann vi;)



Biljardturnering & tentakilon



En kvällens utstyrsel (slarvigt utklippt ur paint) Gillar min svarta skjorta, funkar till allt ;)


Om en stund ska jag & Perry möta upp Denise & David på videobiljarden. Det blir en tuff biljardturnering!
På tal om annat. Jag skulle egentligen bära mina svarta jeans med hög midja ikväll. Men jag fick inte ihop dem över magen. Hej och välkommen "tentakilon" eller nåt. Alldeles för lite träning & alldeles för mycket mat & gòsaker har satt sina spår. Usch. Per försökte hjälpa mig att knäppa, men nej, det gick inte. För en månad sen satt dem som ett smäck...

Jag måste sluta äta för att jag är stressad. Helt enkelt. Och träna mer på det. Amen.



Diskrimineringslagen

Dagens projekt: Lära mig diskrimineringslagen



Bokat bil



I en röd Hyundai Gertz kommer vi susa fram längs Australiens kust!


Red lips and donut



En dagens jag som bär rött läppstift (!) & fixat till min första "donut" i håret ;)


Ikväll väntas en mysig dejt med min karl. Sushi & ett glas vitt vin blir det kvällen i ära.



RSS 2.0