GI- Chokladkaka
-
100 gram mörk choklad (ej över 70%)
- 125 g smör
- 1/2 dl färdigt kaffe
- 1/2 dl flytande honung
- 2 ägg
- 1 krm salt
- Smör till formen
- 2 dl valnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den tillsammans med smöret i vattenbad.
Blanda i kaffet & honungen
3. Vispa äggen med saltet fluffigt någon minut
4. Vänd försiktigt ner blandningen (vispa ej) i äggen.
Smöra en form, bröa med valnötskrosset!
5. Häll smeten i formen, ställ in på ett gallet i nedre delen av ugnen.
Baka i 30-35 minuter.
6. Ta ut formen, täck med en kökshanduk någon minut.
7. Servera gärna med grädde & nötter!
Ett gò & "nyttig" chokladkaka, innehåller varken mjöl eller "riktigt" socker!

Kommentarer
eva, ju
ooh, måste testa :D
Tina
men jag undrar bara är den så mycket nyttigare med tanke på att det ändå finns massa vitt socker i chokladen?
Trackback