GI- Chokladkaka

  • 100 gram mörk choklad (ej över 70%)
  • 125 g smör
  • 1/2 dl färdigt kaffe
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • Smör till formen
  • 2 dl valnötter

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den tillsammans med smöret i vattenbad.
Blanda i kaffet & honungen
3. Vispa äggen med saltet fluffigt någon minut
4. Vänd försiktigt ner blandningen (vispa ej) i äggen.
Smöra en form, bröa med valnötskrosset!
5. Häll smeten i formen, ställ in på ett gallet i nedre delen av ugnen.
Baka i 30-35 minuter.
6. Ta ut formen, täck med en kökshanduk någon minut.
7. Servera gärna med grädde & nötter!

Ett gò & "nyttig" chokladkaka, innehåller varken mjöl eller "riktigt" socker!


 




Kommentarer
eva, ju

ooh, måste testa :D

2011-01-16 @ 18:24:31
URL: http://evaju.blogg.se/
Tina

men jag undrar bara är den så mycket nyttigare med tanke på att det ändå finns massa vitt socker i chokladen?

2011-01-16 @ 22:00:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jenny Pettersson

Mamma till sonen Malte 1 år. Radhusägare. Socionom. Kattägare till två ragdoll. Förlovad.

RSS 2.0