Fullkornslasagne med keso & spenat
- 1 stor lasagne
- 500 g nötfärs max 10% fetthalt
- 1 gul lök, finhackad
- 1 brk/500g keso
- 1 påse fryst spenat
- 1 liten purjolök, finhackad
- 1 brk marinerad paprika, avrunna
- 1 brk soltorkade tomater i olja, avrunna
- 500 g krossade tomater
- salt & peppar
- 9 lasagneplattor fullkorn
Sätt ugnen på 200 grader. Fräs färsen med lök, purjolök, marinerad paprika och soltorkade tomater. Häll på krossade tomater, smaka av med salt och peppar och låt koka i hop i 10 minuter. Smält under tiden spenaten i en kastrull, salta, peppra och blanda med keson.
Lägg 3 plattor i botten på en ugnsäker form. Häll på färs i ett lager och sedan spenatkeso på. Upprepa proceduren två gånger till så att översta lagret blir spenatkeso. Sätt in i ugnen 30-45 minuter. Servera med mörkgröna bladgrönsaker, morötter eller en tomatsallad
Igår gjorde jag den här lasagnen.
God, nyttig & "krämig" med mycket spenat!
Lite Karl Alfred stuk, kanske får hans armar nu?
;)

Mmmm lät gott. Den varianten har jag inte testat. Tack för tipset :)