Halkigt värre

Jisses vad kallt det är ute, minusgrader och skinnjackan är ett minne blott just nu. Snön har bosatt sig på marken sen ett par dagar och jag svär högt varje gång jag cyklar för att jag håller på att halka lite här & där. På tal om att halka så gjorde jag det för en stund sen här hemma, hade skurat golvet & var lite för generös med både vatten och ajax. Som tur var så gick allt bra, inga brytna ben eller så. Just nu skiner solen ute och trots att jag avskyr både kyla & snö så måste jag medge att det är fint när det glittrar från marken. Men våren - du är varmt välkommen!
 
Nu är julsakerna på plats & första ljuset är redo att tändas på söndag!
Längtan till julafton har börjat...




Intervjuer & disco

Imorse tog jag bussen till Karlskoga för att grilla lite folk med frågor som inte var helt lätta att svara på (vi hade själva svårt att förstå hur vi menade på vissa frågor så jag kan tänka mig hur knepigt det var för folket vi intervjuade!) Men annars gick det bra, kändes lättare och lättare att intervjua och vi fick svar på det vi ville ha svar på vilket alltid är en fördel;)
 
Ikväll har jag varit med Åsa på disco. Det var fullt ös på dansgolvet vill jag lova! Sara var där med sitt gäng från jobbet, det var väldigt kul! När mina ben skrek av trötthet så tog vi oss en fika innan vi körde loss igen. Där har vi kaloriförbränning på hög nivå, fast inget jag rekommenderar med halsont som jag har. Min hals blev tyvärr inte bättre av ett par timmars dansande.. För övrigt läste jag nyss på Malins blogg om att hon har ont i halsen... Undra vem som är boven i dramat?
 
Annars längtar jag VÄLDIGT mycket tills imorgon...


Snart kommer den här kvinnan till vänster på bild till Öret & förgyller mitt liv. Det gillas.

Drömstart på morgonen?

Larmet gick på 06.50 och en pigg jag vaknande, sträckte på mig och tänkte "äntligen morgon". Klev upp ur sängen, hoppade i träningskläderna och repade av milen lite hastigt innan jag kom hem och tog en sköön dusch. Nynnade för mig själv "morgonstund har guld i mun" medan jag gjorde mig klar. Kokade en omgång gröt och landade här hemma i soffan.... Okej. Riktigt så var inte min morgon kanske. Jag svor högt när klockan ringde, snoozade alldeles för länge innan jag släpade mig ur sängen och min sambo utbrast "Jenny, du har mullvadsögon"... Fick inte upp mina blå. Styrde stegen mot köket, fixade frukost och nu sitter jag här. Om en stund ska jag & Malin ta bussen till Karlskoga för att möta upp Rehn och genomföra de första intervjuerna till uppsatsen. Är lite nervös men det ska mest bli kul att få höra hur vårdpersonalen ser på kvaliteten inom hemtjänsten. Nu ska jag göra mig i ordning lite snabbt!



Backa ett par steg för att komma framåt

Stress. Stress. Stress. Det finns inget ord jag ogillar mer i hela värlen. I möjligaste mån försöker jag undvika att säga det där ordet högt för varje gång jag gör det eller hör någon annan säga det så känner jag hur pulsen stiger, hjärtat tar ett skutt och hjärnan börjar koka. Just nu är jag inne i en period som är minst sagt hektisk. En uppsats som ska skrivas, otydliga direktiv och ett misstag från handledaren som fått oss att göra om det vi skrivit hela tre gånger. Inte det roligaste som kan hända men vi gör så gott vi kan och hoppas få raka besked på dagens handledning. Ibland blir det för mycket, det känner jag nu när min panikångest knackar på och ger mig hjärtklappningar och svårt att andas. Dags att varva ner skriker kroppen och jag kan inget annat än att hålla med. Ta några djupa andetag, prioritera det viktigaste och tillåta mig att slappna av mellan varven. Jag har lärt känna min kropp, när jag är nära att ta ett steg utanför vad kroppen klarar av och nu är jag där och behöver backa för att ta kunna några steg framåt. I kväll ska jag tillåta mig vara, kanske baka, kanske träna, kanske ligga raklång i soffan och zappa på tvn. Det är helt okej oavsett vad jag väljer.



Jul

 Nu börjar julen närma sig gott folk! Julgardinerna är beställda och jag fick ett bra erbjudande på ellos så vi blev inte helt ruinerade eftersom att jag ville ha gardiner till alla fönster! Nästa vecka ska jag skura fönster, fixa mossa till adventsljusstaken och påbörja storstädningen. Sen kommer det efterlängtade julpysslet ♥ I går tjuvstartade vi julen här hemma. Sara & Gustav kom över på en fika & spelkväll och vi korkade upp två flaskor glögg. Det smakade... ljuvligt. Och julkänslorna började spira i hela kroppen.
 
Undra hur många gånger jag skrivit ordet "jul" i det här inlägget? ;)


 
Gardinerna till vardagsrummet

Cupcakes

I två dagar i rad har jag roat mig med att göra morotscupcakes för en hel arme. Första gången blev resultatet inte så bra, goda men ingen vacker syn om man säger så. Övning ger färdighet sägs det och i dag blev jag nöjdare med resultatet även om det är svårare än jag trodde att få till glasyren.
På toppen är det strössel i vintertema!


 
 

Nu tar jag helg!

 
En nyduschad jag övergav min krympa t- shirt för en skjorta. Är det fredag så är det!
 
Nu tar jag helg fram tills söndag när jag ska jobba. Är otroligt trött så det ska bli hur skönt som helst att bara vara, göra det jag känner för och vila upp mig. I kväll har jag & älsklingen bokat bio, ska se filmen Callgirl, får se om den är något att hänga i granen. På tal om granar så har jag framfört önskemål om ett besök på marieberg & lite andra ställen i morgon i jakt på bland annat julsaker. Det är trots allt snart första advent...




Sifferminne?

 
Vardagen blir inte mer glamorös än så här. Ofixat hår. Utkletat smink. Krympt t-shirt. 
Efter en förmiddag i plugget tillsammans med min kompanjon Malin landar jag en stund här hemma för mat innan jag ska rulla vidare mot jobbet. Jag brukar ofta hävda att jag har ett bra sifferminne (ansikten & namn är jag hopplös på) men nu börjar jag undra om det stämmer. Har haft nytt nummer sen i somras som jag skulle ange för sen stund sen. Och jag fick totalt blackout. Fick leta upp numret i mina kontakter.... Okej, ibland har jag bra sifferminne.



Dygnsrytmen...



I morse tog jag mig till gymmet innan ljuset letat sig fram och spridit sitt ljus över den vackra staden. Ställde mig på löpbandet, tryckte in hörlurarna i öronen och lyssnade på "vakna med the voice" samtidigt som jag ökade farten på löpbandet. Efter fem kilometer tryckte jag på stopp och styrketränade mina ben en halvtimma innan jag ställde mig i duschen på gymmet och gjorde mig i ordning för en dag på universitetet. Så här har jag startat dagen ett gäng gånger den senaste tiden och jisses vilken skön start det är. Känner mig piggare hela dagen, helt helt underbart. Hoppas jag får in en regelbunden rutin på det här, jag är verkligen en morgonmänniska ut i fingerspetsarna! Den första halvan av dagen fungerar jag som bäst, det är verkligen då jag ska träna, plugga eller jobba för att prestera på topp. Eftermiddagen är jag oftast som tröttast, för att sen piggna till lite vid sju tiden. Det är min dygnsrytm det!
 
Annars har jag, Högis och Rehnis krigat på med uppsatsen hela dagen. Träffade handledaren och fick oss en hel del tankeställare och vi såg stundtals ut som ett gäng fågelholkar men vafasen, vi har precis börjat och om 10 veckor ska jag kunna kvalitativ forskning som rinnande vatten. Så det så.
 
Nu ska mysa ner mig i soffan framför fotbollen...



Framförhållning



I kväll skrapade jag ihop ett gäng vuxenpoäng när jag fixade i ordning morgonens middag för att slippa komma hem hungrig och behöva laga mat efter en dag med C-uppsatsen... Det kallar jag framförhållning! Och inte nog med det, efteråt blev det en plåt med scones som jag & karln proppat i oss för en liten stund sen. Annars har jag ägnat dagen åt att hamstra material till uppsatsen, gruppat och lämnat in ett utkast av det vi skrivt till handledaren som vi ska träffa imorgon. En spännande dag i mitt liv!


 

Femman & jobb



I dag råkade jag stänga av larmet och somna om vilket resulterade i en lååång (och väldigt skön) sovmorgon med min fina Per. Vaknade vid halv 10, pigg & glad! Nu har jag precis ätit min gröt och laddar inför dagens träningspass. Jag & Per ska åka till Karlslund för att springa femman. Skön start på denna mulna lördag. I eftermiddag är det dags för att jobba mellan 14.00-21.00!


En svettig bild på mig från gymmet...
 

Lite sömn & mycket kaffe



ÄNTLIGEN är tentan klar och jag kan pusta ut tills resultatet kommer! Det var minst sagt intensivt, igår satt jag hela 12 timmar i sträck (!) och skrev som en galning. De senaste dagarna har bestått av för lite sömn och för mycket kaffe! Men trots att det kan vara kämpigt att skriva tentor så är känslan när den är klar & inlämnad väldigt väldigt skön (Och desto bättre är det så klart om man klarar den också!).
 
När jag lämnat in tentan cyklade jag til gymmet där jag sprang 7 km på löpbandet samtidigt som jag såg på "lyxfällan", var så inne i programet att jag totalt glömde hur långt jag sprang, var ett par år sedan jag sprang över 5 km så det gav mig en glädjekick. Efter gymmet cyklade jag hem och åt middag innan det var dags för att åka hem till Sara där Anna, Erika & Sofia befann sig. Skönt med annat sällskap än "herr Bryman" som varit min följeslagare de senaste 48- timmarna. Lika roligt som alltid att träffa damerna, skvallra sönder oss själva & avnjuta en god fruktsallad med grädde (och en stor kopp kaffe på det också!) Snart dags för att besöka min sköna säng för en förhoppningsvis god nattsömn!


 

48-timmars tenta

Om ett par timmar släpps den "efterlängtade" 48-timmars tentan! Då förvandlas jag till en blek varelse som hasar runt här hemma med rödsprängda ögon, mjukisbyxor & oborstat hår (fast tänderna ska jag faktiskt borsta...) Innan förvandlingen tar form ska jag cykla till gymmet, springa 5 km & styrketräna min mage, rygg och biceps. För övrigt hann jag träna två gånger igår (!). Först styrketräning för benen på gymmet och sen sprang jag cirka 5 km utomhus (i mitt nya vinterlöparställ som höll mig lagom varm). Skönt. Skönt. Skönt. Innan jag avslutar det här inlägget vill jag också sända ett tack till vädergudarna som dagen i ära bjuder på sol och INGEN snö i sikte. Varje dag utan snö är en gåva.


 Let`s go!

Halloweenfest



Helgen gick lika fort som alltid! I fredags hade jag & Sara en halloweenfest tillsammans för ett gäng vänner. Vi hade hyrt en lokal som vi dekorerade i spöklig anda. Gjorde även en bål till gästerna som bestod av sangria (som betyder blod...) Jag klädde ut mig till en djävul... Det blev en rolig kväll som bjöd på utklädda gäster av alla dess olika slag, dans, spökliga snapsvisor, tävling om kvällens bästa utklädnad (vilket Gustav tog hem som den onde bumbibjörnen) och kvällen slutade på Ritz dansgolv. En och annan tequila slank ner där också..
 
I lördags blev det städning av lokalen. På eftermiddagem åkte jag och Per för att spana in ett hus vi sett på hemnet (bostadsjakten är i full gång!). Kvällen gick i en skön och lugn anda. Hemmagjord pizza, godis och film. Och i går spenderade jag dagen på jobbet, gick en delad tur. Det var min helg det kära bloggen!
 


 
 

RSS 2.0