Ny praktikplats


Jisses vad jag är trött. I måndags började jag på min nya praktikplats. Många nya intryck. Och längre dagar. (blev lite bortskämd med tider på min förra praktik...) Min nya handledare som jag har i två veckor är riktigt bra & trevlig, så det känns bra. Hon arbetar som enhetschef för servicegrupper. Intressant när jag själv har jobbat i hennes anställdas kläder för några år sen. Idag har jag hängt med ledningsgruppen ute i Kvismaren. Där deltog jag i "artrace", vem som kunde hitta flest fågelsorter & mitt lag tog hem segern. Vi såg två ormar också.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe & försöka hålla mig vaken.




Ett säkert vårtecken...


@ Hällefors



I lördags åkte jag, Per & Hannah på skogsäventyr med Pappsen.
(Hittade en gammal nedlagd gruva!)




Jag & mammsen tog med hundkompisarna Hannah & Birka ut i skogen




I lördags kväll gräddade mamma våfflor med grädde & sylt... Riktigt gott!




Jag gjorde en påskig variant av kladdkaka




En helg i Hällefors innebär många hockeyspelsturneringar!


Påskpyssel



Vita tulpaner & ett litet gult ljus pryder vardagsrumsbordet...


Efter jag klivit av bussen från Hällefors & landat här hemma fick jag lust att påskpyssla. Städade snabbt igenom lägenheten innan jag äntligen fick sprida lite påskstämning här hemma. De vita tulpanerna på bild fick Per av mig i fredags, kände att det var dags att överraska karln som inte är bortskämd med blommor precis. Nu är det fint och rent här hemma. Tvätten är precis klar & köttfärspajen är under konstruktion.
Blir en skön söndagskväll med god mat & bigbrother veckofinal.



Sjukling

Usch jag har troligtvis åkt på magsjuka... Det började inatt, mådde så illa att jag inte kunde sova. Försökte inte röra mig, livrädd för att kräkas (min största fobi...) Fick sjukanmäla mig & sov mig genom förmiddagen (med undantag av toalettbesök, lite problem på andra håll) Vid lunch försökte jag mig på att äta en banan, fick slänga mig över toaletten & hulka... Stackars mig. Fällde några "tycka synd om mig tårar" på toalettgolvet. Eftermiddagen sov jag mig igenom & huttrade under två täcken. Feber, tack för den. Just nu mår jag rätt okej, inte ätit något än (förutom blåbärsdryck som snälla Per köpte med sig) men jag har en skaplig värk i ryggen & nacken... Konstigt. Tackgodegud för värktabletter.

Vill bli frisk. Vill ut i vårvärmen. Vill vara med på "tackfikat" som jag & Milla skulle ha tillsammans imorgon. Men goa Milla köper med sig två tårtor från mig också, så får jag "tackfika" hemma med blåbärsdryck!



Vad glad jag är som har dig fina älskling. Älskar dig så mycket.


Skönaste låten


Sushi för hela slanten

Ikväll har jag ätit inget mindre än..... SUSHI! Ett gäng damer & jag åt på East West. Väldigt trevligt, skrattade så tårarna sprutade. Folket på restaurangen fick veta mer om oss än de egentligen borde... Men äsch det får vi bjuda på! Nu ska jag sätta igång med fallbeskrivningen. (och äta lakritsglass...) det där med sockerförbud är inte min grej. Äta saker med måtta, det är kanske bättre. Igår tränade jag i allafall. Powerwalk en timma & crosstrainer 45 min. Så nu kan jag äta ett halvt glasspaket med gott samvete (?)

För övrigt börjar jag komma på banan igen efter lördagens bravader. Det tar längre tid för varje år att återhämta sig. Fast jag var inte den som spottade i glaset denna afton. Långt efter midnatt stod jag i en av sofforna med en leksaksgitarr runt halsen & en alldeles för stark drink bestånde av rom & cola i handen. Halv 4 var vi hemma, en trött & något rund under fötterna jag dunstade i säng. Söndagen... Jisses. Då övervägde jag starkt en återställare... ;)

Bilden nedan föreställer Johanna & Björn som visst somnade i ett mycket passande rum i huset!




"Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo...."


Kvällens bravader



Just nu: Jag lyssnar sönder favoritlåtarna på Spotify & Perry avnjuter tacos...



Bra musik & bag-in-box gör mig både glag & peppad inför kvällens bravader!


Om någon timma ska jag & karln sätta oss på ett tåg till Kumla. Där väntas förfest, bowling, restaurangbesök & feest. Ett gäng glada Kumlabor & vi! Nu jädrans ska jag vinna bowlingen!


Kritikern inom mig

Ikväll känner jag för att skriva ner det jag tänker på... Tankar som snurrar runt & gör mig trött & förvirrad. Egentligen tar det imot att skriva ner detta, har svårt för att visa mig svag, tråkigt nog. Men nu orkar jag inte hålla uppe en glad fasad...


Det händer mycket just nu i livet, särskilt på praktiken. Där trivs jag hur bra som helst med arbetsuppgifterna, handledaren & de andra handläggarna. Det som tynger mig är ändå den där känslan av att bli "bedömd", att det jag presterar betygssätts... Jag har så svårt att slappna av då. Varje sak jag presterar, varje bokstav jag skriver ner i olika dokument granskas med kritiska ögon av mig själv. Vänder & vrider på allt jag gör, gör jag verkligen rätt? Osäkerheten inom mig bubblar konstant, känslan av att inte klara av det jag gör. Försöker skaka av mig allt tvivel, hugger in på nya arbetsuppgifter jag blir tilldelad, lovar mig själv att slappna av, göra så gott jag kan & fråga om hjälp när jag behöver det. I nästa stund sitter jag där, är kritiskt mot mig själv för att jag inte kan allt (trots att jag vet att det vore omänskligt om jag kunde allt redan nu..) men jag vill så gärna & kämpar ända tills det går vägen... Sen åker jag hem & somnar av trötthet. Idag lämnade jag praktiken med en gnagande känsla av att inte ha gjort tillräckligt. Pappershögen på skrivbordet var inte tom, fick lämna tillbaka några arbetsuppgifter till handläggaren som bad mig göra detta & kände det dåliga samvetet trots att jag jobbat på precis hela dagen med andra uppgifter...


Och sen är det detdär med verksamhetsrapporten som seminarieledaren aldrig blir nöjd med. skicka in, göra om, skicka in. Skriver & granska orden, källhänvisningar. Känner att det är okej, men tydligen inte. Gör om gör rätt. Just nu har jag också dåligt samvete över att jag inte följde med Per på "köpa hus kursen" men jag orkar verkligen inte.


Usch vilket negativt & rörigt inlägg det blev. Egentligen ville jag bara få fram att jag känner mig lite trött just nu... Trivs som sagt på praktiken, men jag måste bli bättre på att hantera kraven på mig själv. Göra det jag ska & vara nöjd över det istället för att älta & pressa. Det ska väl inte vara så svårt... Imorgon är det nya tag!




Klipporna vid havet i Hörvik är den mest rofyllda platsen som finns...


Spets så långt ögat når


I söndags knallade jag förbi H&M på min lunchrast. Då fann jag denna vackra spetsiga uppenbarelse. Sprang genast in i provrummet & suckade längtansfullt när jag insåg att den satt som ett smäck... Sen satte sig den där "tant sparsam" på min högra axel & kraxade arg att jag måste spara pengar... Jag försökte stänga dövörat till men klev ändå in på ett veligt spår. Med dystra steg lämnde jag klänningen bakom mig. Efter att ha funderat på denna klänning över ett dygn så cyklade jag tillbaka till H&M för att se att det bara fanns storlek 34 & 40 kvar. Men skam den som ger sig, tog med min den lilla klänningen till provrummet där jag frågade en expedit om det inte möjligtvis fanns en 36:a på klädstången? Och till min lycka så hängde det faktiskt en vit spetsbakelse i rätt storlek. Och nu besegrade jag "tant sparsam" & köpte klänningen & skorna på bilden.

Om det blir midsommarfirande för min del så behöver jag inte tänka på klänning.


Alà dagens



Härliga vår, välkommen! Det firar jag med blommig kjol!


Jag lyckades övertala karln att knäppa av en bild på min nya kjol som jag fick av mammsen förra veckan.
Och idag invigde jag skinnjackan för första gången det här året. En alà dagens med andra ord.

Idag har jag studiedag, hemma & pluggar (och leker Hollywood-fru)... Efter lunch rullade jag upp till stan där jag gick loss på vårkläder inne på H&M för att sen landa i frisörstolen. Min käre frisör Lotta gav håret en omgång med slingor & välbehövlig klippning. Just nu tvättar Per (!) & själv ska jag plugga lite till innan jag ska börja på en bok som jag lånade idag. En helt skön måndag!






Lite nytt



Två påslakanset & ett gäng plommon lila handdukar


I veckan passade jag på att klicka hem påslakanset & handdukar som var på rea. 
Väldigt välbehövligt i detta hem.



Sockriga synder...



Det där med sockerförbud går sådär...Skyller på GB som gör så gò lakrits glass!


Precis landat här hemma efter ett jobbpass på Eklunda. Jisses vad jag saknat Eklundagänget, alltid lika kul att komma dit & jobba. Imorgon har jag en delad tur inbokad (7.30-20.30). Just nu ska jag svepa en kopp kaffe innan jag & karln ska bege oss ut i det soliga vädret! Ikväll blir det melodifestivalen & pizza.. Inte helt fel!


 


RSS 2.0