Fullkornslasagne med keso & spenat

  • 1 stor lasagne
  • 500 g nötfärs max 10% fetthalt
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 brk/500g keso
  • 1 påse fryst spenat
  • 1 liten purjolök, finhackad
  • 1 brk marinerad paprika, avrunna
  • 1 brk soltorkade tomater i olja, avrunna
  • 500 g krossade tomater
  • salt & peppar
  • 9 lasagneplattor fullkorn

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs färsen med lök, purjolök, marinerad paprika och soltorkade tomater. Häll på krossade tomater, smaka av med salt och peppar och låt koka i hop i 10 minuter. Smält under tiden spenaten i en kastrull, salta, peppra och blanda med keson.


Lägg 3 plattor i botten på en ugnsäker form. Häll på färs i ett lager och sedan spenatkeso på. Upprepa proceduren två gånger till så att översta lagret blir spenatkeso. Sätt in i ugnen 30-45 minuter. Servera med mörkgröna bladgrönsaker, morötter eller en tomatsallad



Igår gjorde jag den här lasagnen.
God, nyttig & "krämig" med mycket spenat!
Lite Karl Alfred stuk, kanske får hans armar nu?
;)



Kommentarer
Petra

Mmmm lät gott. Den varianten har jag inte testat. Tack för tipset :)

2011-01-27 @ 09:40:46
URL: http://www.fitnessbrudar.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jenny Pettersson

Mamma till sonen Malte 1 år. Radhusägare. Socionom. Kattägare till två ragdoll. Förlovad.

RSS 2.0